Завојни компресори

Завојни компресори 

Серијата MA SB благодарение на својот револуционерен патент за системи со клипни запчаници како и посебно подмачкување од воздушниот крај што доведува до истекување при оптоварување, нуди поголема доверливост и подолг животен циклус од традиционалните системи со ремен. Единиците за компресија се интегрирани во само еден вентилатор со цел да се намалат вкупните димензии, да се олесни инсталацијата и да се намалат трошоците за одржување. Како резултат на големиот број достапни конфигурации, овозможува широк избор за заштеда на трошоци за секоја продуктивна потреба. Целосна контрола на функциите преку електронска табла која е прифатлива за корисниците. Намалените вкупни димензии и поедноставената инсталација се победничка картичка за надминување на проблемите со просторот.


 КОМПАКТЕН ВОЗДУХ ИНТЕГРИРАН ВО САМО ЕДЕН СИСТЕМ

Врвниот систем за пумпање со интегрирана единица гарантира екстремно намалени вкупни димензии групирани заедно, следните компоненти:

• Воздух со вбризгување на масло

• Вентил за минимален притисок

• Термостатски вентил

• Всисен вентил

• Тенок сепаратор

Овие воздушни краеви обезбедуваат мало абење, висока ефикасност, трајност и доверливост.

 

ЕЛЕКТРОНСКА КОНТРОЛНА ТАБЛА

Врз основа на директното читање лесно за корисникот, безбедно ги извршува сите функции на машината преку микропроцесор, од контрола на безбедносните аларми (температура на маслото, електричен мотор, контрола на електричниот вентилатор за ладење, време на одржување) до командни системи (стартување, ресетирање на алармот) . Пристапот до сите функции на микропроцесорот е заштитен со лозинка (се доставува само за овластен персонал.

 

СИСТЕМ НА ПРЕДФИЛТЕР ЗА ВОЗДУХ И ВЕНТИЛАЦИЈА

Серијата монтира пред-филтер кој гарантира најголема заштита на внатрешната компонента, со филтрирање на целиот довод на воздух на машината. Електричниот вентилатор со висока стапка на проток, речиси без бучава, го води целиот проток на воздух во само една точка, одржувајќи ја вистинската топлинска рамнотежа за сите внатрешни компоненти.

 

ВОЗЕН СИСТЕМ

Спојувањето на електричниот мотор со единицата за компресија треба да гарантира стабилност при возење за време на работната фаза. Системот на плочи со лизгачки електричен мотор е дизајниран да го спречи стресот на ротирачките делови. Нашата машина го користи системот погон на појас Poly-V со кастиронски конусни макари, секогаш обезбедува најголема сигурност во секоја работна состојба и ја ограничува загубата на енергија со ниско ниво на бучава на ротирачките елементи заедно со нивното совршено порамнување. Покрај тоа, лесен систем на затегнување на ременот, овозможува прецизно прилагодување на самиот појас.

 

РАДИАТОРИ ЗА ВОЗДУХО-МАСЛО

Пакет модел, со широка површина за размена, дизајниран да одржува ниско ниво на проток и воздух дури и во еколошка состојба со високи температури. Радијатори со вакуум лемење од алуминиумска легура со високоефикасни цевчести делови.

 

ЗВУЧНА ИЗОЛАЦИЈА

Употребата на изолациони панели со затворени ќелии, грижата при склопувањето на компонентите и отсуството на пренесени вибрации овозможуваат толку ниско ниво на бучава што можете да го инсталирате нашиот компресор во која било работна средина.Завоен индустриски компресор MA SB 11KW - 10bar - 270L BDK

OMEGA air

Завоен индустриски компресор MA SB 11KW - 10bar - 270L BDK

750,000ДЕН. без ДДВ 635,593ДЕН.

Завоен индустриски компресор MA SB 11KW - 10bar - 270L BDKТехничка информација:- Микропроцесорска контрола Ktronic-10- Максимален номинален притисок: 10 бари- Капацитет на мак..

Завоен индустриски компресор MA SB 7.5KW - 10bar - 270L BD

OMEGA air

Завоен индустриски компресор MA SB 7.5KW - 10bar - 270L BD

600,000ДЕН. без ДДВ 508,475ДЕН.

Завоен индустриски компресор MA SB 7.5KW - 10bar - 270L BDТехничка информација:- Микропроцесорска контрола Ktronic-10- Максимален номинален притисок: 10 бари- Капацитет на мак..

Завоен компресор OA SB11/270L - 11KW - 400V - 10bar

OMEGA air

Завоен компресор OA SB11/270L - 11KW - 400V - 10bar

500,000ДЕН. без ДДВ 423,729ДЕН.

Завоен компресор OA SB11/270L - 11KW - 400V - 10barТехничка информација:- Проток: 1,46 m³ / мин- Моќност на моторот: 11 kW IE3- Пренос: ремен- Почеток: ѕвезда-триаголник- Притисок:..

Завоен компресор со ладење OA SB11-10/270L - 11KW - 400V - 10bar

OMEGA air

Завоен компресор со ладење OA SB11-10/270L - 11KW - 400V - 10bar

700,000ДЕН. без ДДВ 593,220ДЕН.

Завоен компресор со ладење OA SB11-10/270L - 11KW - 400V - 10barТехничка информација:- Проток: 1,46 m³ / мин- Моќност на моторот 11 kW IE3- Пренос: ремен- Почеток: ѕвезда-триаголни..

Прикажани од 1 до 4 од вкупно 4 (1 страна/и)