Технологијата за двостепен компресорски дизајн го намалува оптеретувањето на секој степен на компресорот, што резултира со значителна енергетска штедливост во опсег од 15% до 30%. Технологијата за контрола на брзината со фреквенција дополнително намалува потрошувачката на енергија и оперативните трошоци на вашата фабрика.

Карактеристики на двостепениот завоен компресор:

Сигурниот дизајн на двостепениот завоен компресор е гаранција за високотехнолошки производ и сигурна операција и апликација

Овој тип на компресор има многу предности:

• Намален компресионен однос на секоја степен на компресија,
• Двостепен дизајн на воздушната струја за висок проток и ниска потрошувачка на енергија,
• Ниски диференцијални притисоци,
• Ниски термички натоварувања,
• Мотор со директно задвижување на завоениот елемент кој работи на ниска брзина,
• Ниска потрошувачка на енергија при делумно оптереќување,
• Константниот системски притисок ги намалува флуктуациите на притисокот во системот и ги општите потреби за воздух,
• Ниските брзини на машките ротори ги зголемуваат перформансите и надежноста,
• Намалената потрошувачка на енергија ги намалува карбонските следици и штеди трошоци,
• Профилот на 5/6 ротор создава оптимални перформанси и во исто време ги намалува потрошувачките на енергија,
• Директниот влезен вентил за текот обезбедува надежно контролирање на перформансите,
• Вградените SKF лагери за издржливост и надежност,
• Многу мали одклоници обезбедуваат максимална ефикасност.

Предности на завоениот двостепен компресор:

Технологијата на завоениот двостепен компресор нуди многу предности во споредба со класичниот компресор со еден степен; изотермска компресија, понижен компресионен однос, поголем проток на воздух, поголема штедливост на енергија, подобрено ладење, стабилност и надежност на операциите, подолг век на услуга, итн.

ПРЕДНОСТИ

ФРЕКВЕНЦИСКИ КОНТРОЛИРАН ВЕНТИЛАТОР

 • фреквенциска контрола на брзината на вентилаторот,
 • компактен дизајн,
 • низок ниво на бучава,
 • висок капацитет за оптимизирано ладење,
 • ниска потрошувачка на енергија.

НАЈДОБРИ ПЕРФОРМАНСИ

 • целосно затворено куќиште, низок ниво на бучава,
 • одделен систем за подмачкување, запечатување и подмачкување за заврткови елементи и лежишта,
 • одделен воздушен филтер и влез за ладење на моторот,
 • одделен кабинет за конвертер и стартер,
 • притисочните споеви на челични цевки се користат за да се спречи истекување и предвремено стареење, што често се забележува кај флексибилни цевки,
 • намалени загуби поради триење на цевките.

НИЗОК НИВО НА БУЧАВА
Ниската брзина на големиот ротор ефикасно ги намалува вибрациите и бучавата. Стартувањето на компресорот е тивко и работи без чести циклуси на оптоварување и растоварување, како што не е случај кај конвенционалните заврткови компресори.

СЕПАРАТОР ЗА ВОЗДУХ И МАСЛО
Контролата на протокот на воздух во сепараторот ја менува насоката на протокот. Поради вкрстениот проток, малите маслени честички се спојуваат во поголеми, што полесно се одвојуваат од протокот на воздух.
Големиот сепараторски резервоар (30% вишок) го подобрува циклонскиот ефект, што го подобрува процесот на одвојување на маслото од воздухот: висока ефикасност, носење на масло пониско од 3 ppm, и високо-ефикасен филтер за масло сигурно ги отстранува нечистотиите.
Поради оптималниот дизајн на сепараторот, загубата на притисок во системот е пониска од 0,2 бари.
Вртливиот капак на сепараторскиот резервоар овозможува удобна одржливост и го скратува времето за одржување.

КЛАСИЧЕН ДИЗАЈН НА ЛАДИЛНИКОТ

 • комбиниран масло и краен ладилник,
 • лесен пристап за одржување,
 • заштита од корозија на површината,
 • 20% поголема површина на ладилникот од потребната,
 • опционално краен ладилник.

ФИЛТРАЦИЈА
Двојниот воздушен филтер е дизајниран за прашни средини и обезбедува сигурна работа на компресорот.
Површината на филтерот е добро дизајнирана и обезбедува добра филтрација.
Стапката на филтрација достигнува 99,5%, што значи исклучителна заштита на завртковиот елемент.

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ШТЕДЕЊЕ НА ЕНЕРГИЈА
Платете само за воздухот што го трошите.
Значителни заштеди на енергија може да се постигнат со контрола на константен притисок, бидејќи системот реагира дури и кога притисокот се отклонува само ±0,1 бар.
Фреквенцискиот конвертер обезбедува брз одговор на промени на притисокот и ги следи промените на притисокот во рамките на 0,1 бар. Така прецизно ја прилагодува потребната моќност за производство на компримиран воздух, го стабилизира притисокот во мрежата на цевките и го обезбедува потребното количество на воздух во согласност со моменталните производствени потреби.

Специјални понуди и попусти

Промоции со Ограничено Времетраење

Не пропуштајте ги нашите промоции со ограничено времетраење кои нудат значителни заштеди на одредени производи. Следете ги нашите објави и бидете први да ги искористите овие уникатни можности.