Индустриски Завојни Компресори за Непрекинато Работење

Индустриските завојни компресори дизајнирани за непрекинато работење ги комбинираат предностите на компактен завоен компресор со ниски трошоци за инсталација и работа и одлични перформанси, особено во апликации кои бараат континуирана работа. Сите функции се контролираат преку кориснички пријателски електронски контролер.

Клучни Предности:

 1. Компактен Дизајн: Помалите димензии на подот и лесната инсталација помагаат да се решат проблемите со просторот.
 2. Ниски Трошоци: Заштедите на трошоците се огромни, благодарение на ефикасниот дизајн и намалените потреби за одржување.
 3. Стабилност и Сигурност: Електричниот моторен склоп со компресорска единица обезбедува стабилно пренесување на моќноста за време на работењето. Системот за поддршка на моторот е дизајниран да ги спречи оптоварувањата на ротирачките делови.
 4. Систем за Пренос: Серијата е опремена со погон со поли-V ремен и лееани железни ременици, кои обезбедуваат најдобра сигурност во сите работни услови и намалување на енергетските загуби. Овој систем за пренос исто така обезбедува ниско ниво на емисија на бучава и совршено порамнување на ротирачките делови. Едноставниот систем за затегање на ременот овозможува прецизно прилагодување на затегнатоста на ременот.

Принципи на работа за Завојни Компресори

 1. Фаза на Стартување:

  • Во почетната фаза на стартување, електричниот мотор (14) (со “ѕвезда” напојување) се врти бавно. Соленоидниот вентил не е вклучен, и затоа вшмукувачкиот вентил (3) останува затворен. Должината на оваа фаза е прилагодлива.
 2. Фаза на Забрзување (Делта):

  • За време на втората фаза на “делта”, напојувањето го забрзува моторот додека не достигне работна брзина. Соленоидниот вентил се вклучува и вшмукувачкиот вентил (4) се отвора, што овозможува воздухот да помине низ вшмукувачкиот филтер (12) и да влезе во завојниот елемент (2). Ова ја започнува фазата на компресија.
 3. Фаза на Компресија:

  • Смесата воздух-масло која ја испорачува завојниот елемент (2) се транспортира до резервоарот за сепаратор (7). Почетната количина на масло механички се одвојува од воздухот и се таложи на дното од резервоарот за сепаратор додека воздухот се акумулира на врвот.
 4. Одвојување на Воздух-Масло:

  • Со помош на притисокот, воздухот се турка во циркулација низ сепараторскиот филтер (11), каде се врши следната фаза на одвојување на воздух-масло, а потоа воздухот влегува во вентилот за минимален притисок (9). Ова овозможува воздухот да помине само кога ќе се достигне поставената точка на притисок.
 5. Ладење и Дистрибуција на Воздухот:

  • Кога ќе се достигне оваа точка, воздухот патува низ ладилникот за воздух (10), каде што се лади, и потоа продолжува до садот под притисок. Маслото кое е отстрането од воздухот преку сепараторскиот филтер (11) тече низ цевката за враќање на масло од сепараторот до завојниот компресор. Количеството на масло може да се следи преку стакленцето за набљудување.
 6. Сушење на Воздухот (опционално):

  • Во моделот со сушач, воздухот поминува низ сушачот каде што се суши и лади пред да влезе во садот под притисок.
 7. Отстранување на Кондензат:

  • Ако единицата нема автоматски одвод за кондензат, кондензатот кој се акумулира во садот под притисок мора да се одведува рачно користејќи го вентилот за одвод на кондензат.
 8. Ладење на Маслото:

  • Притисокот го турка маслото од дното на резервоарот за сепаратор до термостатскиот вентил (17). Овој вентил испраќа масло со температура над референтната точка до ладилникот за масло (9), каде што се лади. Кога ќе се излади, маслото се враќа до термостатскиот вентил (17), каде се меша со топлото масло кое доаѓа од резервоарот за сепаратор. Тука термостатскиот вентил повторно ја проверува температурата на маслото. Кога ќе се надмине (пониската) референтна точка на температурата, маслото се испраќа до маслениот филтер (5) и потоа до завојниот елемент.
 9. Режим на Работа “Без Товар”:

  • Кога ќе се достигне поставениот максимален работен притисок, прекинувачот за притисок го исклучува соленоидниот вентил и го прекинува кругот. Вшмукувачкиот вентил (3) го затвора протокот на воздух и компресорот влегува во режим на работа “без товар”. Оваа состојба продолжува додека не се достигне поставениот минимален системски притисок. Ако потрошувачката на енергија е мала или прекината, единицата продолжува да работи во режим “без товар” за одреден период од време, потоа влегува во режим на подготвеност.

Овие компресори се совршени за индустриски апликации каде што е потребно непрекинато работење, овозможувајќи сигурност и ефективност во процесите.

  Барање за Информации и Понуда

  Контактирајте не денеска за да побарате персонализирана понуда.

  Се согласувам моите податоци да бидат зачувани

  5 + 6 =

  Сите податоци мора да бидат точни за да ви пратиме понуда. АЛПЕ ТЕХНА не одговара за погрешно внесени податоци.

  Специјални понуди и попусти

  Промоции со Ограничено Времетраење
  Не пропуштајте ги нашите промоции со ограничено времетраење кои нудат значителни заштеди на одредени производи. Следете ги нашите објави и бидете први да ги искористите овие уникатни можности.