Опис на серијата MA SD VS завојни индустриски компресори за енергетска ефикасност

Серијата MA SD VS вклучува компресори со перманентен магнетен мотор и променлива брзина со инвертер. Тие се дизајнирани за оптимизација на енергетската потрошувачка при работа во интервали. Овие компресори, директно водени со иновативен уред за сепарација на резервоарот и енергетски ефикасни мотори, нудат значителни предности како леснотија на користење, високи енергетски заштеди, ниски нивоа на бучава и намалени трошоци за одржување.

Серијата MA SD VS, инсталирана во системи со несистематска потрошувачка на воздух, гарантира намалување на енергетските трошоци. Тие ги прилагодуваат обртните брзини на електричниот мотор и соодветно брзината на воздушниот вентил врз основа на потрошувачката на компримиран воздух, при што се одржува стабилен притисок во постројката. Овој начин на работа штеди енергија, воспоставувајќи идеална баланс меѓу потрошувачката на енергија и испуштањето на компримиран воздух.

Компресорите со инвертерска технологија се способни да го прилагодуваат испуштањето на компримиран воздух според реалната потрошувачка. Електронскиот контролер ги надгледува и контролира брзината на електричниот мотор и вентилот за воздух, прилагодувајќи го темпото на излез на воздух и одржувајќи стабилен притисок во постројката.

Електронска Контролна Табла – LCD Допирен Екран

Контролната табла е дизајнирана за директно, лесно читање и управува со сите функции на машината безбедно преку микропроцесор. Ова вклучува контрола на безбедносни аларми (температура на маслото, електричниот мотор, контрола на електричниот вентилатор за ладење, време за одржување) и системи за команди (старт/стоп, ресетирање на аларми). Пристапот до сите функции на микропроцесорот е заштитен со лозинка, која е доставена само до овластени лица.

Систем за Пред-Филтрација на Воздух и Вентилација

Серијата е опремена со пред-филтер кој гарантира максимална заштита на внатрешните компоненти, филтрирајќи го целиот влезен воздух на машината. Високо проточен електричен вентилатор, кој речиси не произведува бучава, води целиот воздушен поток во една точка, одржувајќи го соодветниот термален баланс за сите внатрешни компоненти.

Вентилации за Воздух-Масло

Овој пакетен модел е дизајниран со широка површина за размена, за да одржува ниски нивоа на течење и воздух дури и во услови на високи температури. Вакумски браздираните радијатори од алуминиумска сплав со изразително ефикасни тубуларни делови овозможуваат оптимално ладење.

Звучна Изолација

Компресорите се опремени со професионална двојно дебела звучноизолациска пена која има карактеристики на огнотпорност и отпорност на масло, овозможувајќи максимална заштита и лесно чистење.

Челичен Внатрешен Систем на Цевки

Целата работа на внатрешните цевки е изработена од челик, со што се спречува истекување и предвремено стареење на цевниот систем, често забележано со флексибилни цевки. Ова исто така овозможува помало губење на притисокот во цевките.

Високо Перформансен Перманентен Магнетен (PM) Мотор

Високоперформансниот IE4 перманентен магнетен мотор гарантира најдобри перформанси во класата. Моторот е ладен со масло и има променлива брзина на возење, што овозможува оптимално функционирање и висока енергетска ефикасност.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

  Барање за Информации и Понуда

  Контактирајте не денеска за да побарате персонализирана понуда.

  Се согласувам моите податоци да бидат зачувани

  5 + 6 =

  Сите податоци мора да бидат точни за да ви пратиме понуда. АЛПЕ ТЕХНА не одговара за погрешно внесени податоци.

  Специјални понуди и попусти

  Промоции со Ограничено Времетраење

  Не пропуштајте ги нашите промоции со ограничено времетраење кои нудат значителни заштеди на одредени производи. Следете ги нашите објави и бидете први да ги искористите овие уникатни можности.