OMEGA AIR д.о.о. Љубљана е приватна компанија, управувана од технологија, основана во 1988 година и лоцирана во Љубљана, главниот град на Словенија. Во текот на сите овие години, развивавме и растевме, и денес имаме повеќе од 350 вработени. Како специјалист за филтрација и третман на гасови, присутни сме низ целиот свет. Нашите производи се инсталирани во широк спектар на општа индустрија, електроника, прехранбена и пијалачка индустрија, хемиска, петрохемиска, пластика, фармацевтска, медицинска и автомобилска индустрија.

Нашиот систем за управување со квалитет е сертифициран од ISO и ASME со следниве сертификати:

 • ISO 9001:2008 (Рег. Бр.: 200285)
 • PED Директива за опрема под притисок (CE-PED-H1, CE-PED-H1D)
 • ASME U и UM

Високо квалификуван и мотивиран тим на инженери за истражување и развој врши фундаментални истражувања, дизајн на производи, дизајн на електроника, брзо прототипирање, дизајн на алатки и тестирање. Како резултат на интензивното инвестирање во истражување и развој, станавме еден од водечките светски производители на филтри за компримиран воздух.

 

Нашиот технолошки/производствен капацитет вклучува:

 • Вбризгување на пластика
 • Машинска обработка
 • Заварување (MIG, MAG, TIG, EPP)
 • Производство на алатки
 • Филтрација
 • Лим
 • Лиење на алуминиумски легури
 • Индустриски куќишта од лим
 • Ротациско лиење
 • Производство на PCB – ППК (Печатени плочки)

Производствената програма на нашата компанија се состои од следниве производи:

 • Адсорпциски сушачи за компримиран воздух
 • Разладни сушачи за компримиран воздух
 • Филтри и филтерски елементи за компримиран воздух
 • Стерилни филтри, процесни филтри и филтерски елементи
 • Испустувачи на кондензат (електронски, механички, автоматски)
 • Сепаратори на масло/вода
 • Садови под притисок според PED и ASME
 • Дизајн и конструкција на станици за компримиран воздух
 • Генератори на азот и кислород

За иднината, нашите цели остануваат исти – постојано приспособување за да ги задоволиме барањата на клиентите, високиот квалитет на нашите производи и флексибилен тим кој е квалификуван да ги следи барањата на светскиот пазар.Врз основа на долгогодишното искуство, бројот на задоволни клиенти на OMEGA AIR постојано расте. Горди сме на тоа. Знаеме дека компаниите очајно бараат партнер кој обезбедува доверлива, висококвалитетна и брза услуга, која ќе биде 100% приспособена на нивните потреби. Нашите производи зависат од квалитетот и доверливоста на функционирањето. Ние сме фокусирани на иднината. Внатрешниот развој на производи и технологии е нашата гордост. Постојаното барање на нови, поефикасни решенија приспособени на потребите на клиентите е нашата мисија, која и понатаму генерира позитивни резултати. Би сакале да станеме и да останеме вашиот доверлив партнер. Амбициозните цели можат да се постигнат со квалитетна работа и со фокусирање на вашите потреби.

Специјални понуди и попусти

Промоции со Ограничено Времетраење
Не пропуштајте ги нашите промоции со ограничено времетраење кои нудат значителни заштеди на одредени производи. Следете ги нашите објави и бидете први да ги искористите овие уникатни