Завоените двостепенски компресори со променлива брзина MA SD DS VS се дизајнирани за употреба во екстремни околности со висока ефикасност. Истакнати се по долготрајна стабилна работа и се дизајнирани за услужување до 20 години.

Серијата MA SD VS DS вклучува завоени двостепени компресори со променлива брзина и инвертер. Тие се дизајнирани да го оптимизираат потрошувањето на енергија при интервално работење. Компресорите се директно водени со иновативен уред за сепарација и користат енергетски ефикасни мотори. Оваа серија нуди значителни предности во однос на корисничка пријателност, безбедност, високи штедења на енергија, ниски нивоа на бучава и намалени трошоци за одржување.

Кога се инсталира во системи со прекинато консумирање на воздух, овие компресори осигуруваат намалување на енергетските трошоци. Тие автоматски ги прилагодуваат брзината на електричниот мотор и воздушниот притисок според потребите за компресиран воздух од корисниците, со задржување на стабилниот притисок во системот. Оваа оперативна методологија енергетски ја ефикацира со постигнување на идеален баланс помеѓу потрошувањето на енергија и ефикасноста на осигурената компресирана воздушна енергија.

Компресорите со инвертерска технологија контролираат брзината на електричниот мотор и ослободувањето на компресиран воздух во согласност со реалната потрошувачка. Електронскиот контролер ги надгледува и контролира брзината на моторот и притисокот на воздухот, осигурувајќи прецизен воздушен поток и стабилен притисок за потрошувачот.

ДВОСТЕПЕН АИРЕНД ДИЗАЈНИРАН ЗА ПОДОБРА ЕФИКАСНОСТ
Нашиот нов двостепен аиренд поминува низ дваесет процедури за завршно обработување за да се осигура точност и висока надежност. Аирендот е опремен со оптимизирани лагери, што води до век на користење од 150.000 часа. Дизајнот со две степени води до зголемена ефикасност и поголеми излези во споредба со аирендовите за единечна компресија. Двостепениот аиренд допринасува за намалување на бучавата и вибрациите и зголемена ефикасност.

ЕЛЕКТРОНСКА КОНТРОЛНА ТАБЛА – LCD ДОПИРЕН ЕКРАН
Базиран на директно, корисничко читање, го управуваат сите функции на машината безбедно преку микропроцесор, од контрола на безбедносни аларми (температура на маслото, електричен мотор, контрола на електричниот вентилатор за ладење, време за одржување) до системи за команди (старт/стоп, ресетирање на алармите). Пристапот до сите функции на микропроцесорот е заштитен со лозинка (доставена само до овластени лица).

СИСТЕМ ЗА ПРЕД-ФИЛТРАЦИЈА НА ВОЗДУХ И ВЕНТИЛАЦИЈА
Серијата е опремена со пред-филтер кој гарантира најголема заштита на внатрешните компоненти, филтрирајќи го целиот влезен воздух на машината. Високо проточен електричен вентилатор, почти без бучава, води воздушниот поток во една точка, одржувајќи го соодветниот термален баланс за сите внатрешни компоненти.

ВОЗДУШНО-МАСЛЕНИ РАДИЈАТОРИ
Пакет модел, со широка површина за размена, дизајниран за одржување на ниски нивоа на течење и воздух дури и во услови на високи температури на околината. Вакуумски заложени радијатори од алуминиумска сплава со изразително ефикасни тубуларни делови.

ЗВУЧНА ИЗОЛАЦИЈА
Опремена со професионална дупла звучноизолационска пена со карактеристики на отпорност на оган и масло за максимална заштита и лесно чистење.

ЧЕЛИЧЕН ВНАТРЕШЕН СИСТЕМ НА ЦЕВКИ
Целата работа на внатрешните цевки е од челик и се користи за да се спречи истекување и предвремено стареење на цевниот систем, често забележано со флексибилни цевки. Дополнително на тоа, ни овозможува помало губење на притисокот во цевката.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

  Барање за Информации и Понуда

  Контактирајте не денеска за да побарате персонализирана понуда.

  Се согласувам моите податоци да бидат зачувани

  5 + 6 =

  Сите податоци мора да бидат точни за да ви пратиме понуда. АЛПЕ ТЕХНА не одговара за погрешно внесени податоци.

  Специјални понуди и попусти

  Промоции со Ограничено Времетраење

  Не пропуштајте ги нашите промоции со ограничено времетраење кои нудат значителни заштеди на одредени производи. Следете ги нашите објави и бидете први да ги искористите овие уникатни можности.