Серијата безмаслени индустриски завојни компресори MA OF се произведува со најновите технологии и највисоки стандарди за производство. Квалитетот на компресиран воздух може да се подели на многу нивоа. Загадувачи како прашина, влага, масло и пареа од масло што се влегуваат во влезната страна на компресорот, мораат значително да се отстранат од системот за компресиран воздух надолу, инаку овие загадувачи можат да предизвикаат стој на производството, лоша квалитет на производите и повик на производите, што може да доведе до оштетување на репутацијата на брендот, и дополнително, да предизвика непотребен губиток на интерес на клиентите за вашите производи. Независно од типот на вашата деловна линија, вашата потреба за квалитетен компресиран воздух може да биде комплексна, но обезбедувањето на високо ниво на чистота на компресираниот воздух помага да се намали ризикот на минимум.

 

Двостепен безмаслен завоен компресор со AIREND елемент дизајниран за подобра ефикасност и за класа 0

Двостепениот безмаслен воздушен елемент GHH обезбедува надежност и највисок квалитет на пазарот. Нула ризик од загадување на крајниот производ. Двостепениот дизајн води до подобрена ефикасност и поголем излез во споредба со елементите за компресија во една стапка. Двостепениот воздушен елемент нуди помал бучава, помал вибрации и поголема ефикасност.

Електронска контролна табла – ЛЦД допирен екран

Базиран на директно, корисничко-пријатно читање, оваа контролна табла безбедно ги управува сите функции на машината преку микропроцесор, од контрола на безбедносните аларми (температура на маслото, електричниот мотор, контрола на ладењето на електричниот вентилатор, време за одржување) до системи за команди (старт/стоп, ресетирање на алармот).

Систем за пред-филтер и вентилација

Серијата монтира пред-филтер кој гарантира максимална заштита на внатрешните компоненти, филтрирајќи го сите воздушниот влез на машината. Високото флуидно струење на електричниот вентилатор, скоро без бучава, води сите струења воздух во една точка, одржувајќи ја правилната термална рамнотежа за сите внатрешни компоненти.

Воздушно-маслени радијатори

Пакетен модел, со широка површина за размена, дизајниран за одржување на низок ниво на струења и воздух дури и во услови на високи температури. Вакуумски браздирани радијатори во алуминиумска сплава со високо ефикасни тубуларни делови.

Звучна изолација

Опремен со професионална двојно дебела звучна изолација со карактеристики на огнорезистентност и отпорност на масло за максимална заштита и лесно чистење.

Систем со внатрешни цевки од цел метал

Сите внатрешни цевки се од цел метал и се користат за да се спречат отпуштања и прерано стареење, често забележани кај флексибилните цевки. Дополнително, ова ни овозможува помал губиток на притисок во цевката.

ТЕХНИЧКИ ПОДАТОЦИ

 

Контактирајте не денеска за да побарате персонализирана понуда за нашите завојни компресори со променлива брзина. info@alpetehna.mk – Ние сме тука да ви помогнеме да ги задоволите вашите потреби за ефикасност и перформанси.

Специјални понуди и попусти

Промоции со Ограничено Времетраење

Не пропуштајте ги нашите промоции со ограничено времетраење кои нудат значителни заштеди на одредени производи. Следете ги нашите објави и бидете први да ги искористите овие уникатни можности.