Мени
Продавница
00

Cart

ПочетнаПРОДАВНИЦАКатегорија "МАСЛА ЗА ПОДМАЧКУВАЊЕ"

МАСЛА ЗА ПОДМАЧКУВАЊЕ

Одржувајте го компресорот во најдобра состојба со користење на вистинското масло за компресорот за воздух. Направете вашиот компресор да работи убаво и мазно. Користењето на вистинското масло за компресорот за воздух за вашиот компресор е многу важно. Ова важи и за компресорите со ротирачки завртки и за компресорите со клипни клипови. Не можете само да го користите вашето автомобилско масло или хидраулично масло! Маслото за компресорот не е таму само за подмачкување, тоа има неколку важни функции:

  • Ја отстранува топлината од компресијата (функција број 1)
  • Работи како заптивка за да се спречи истекување на воздух (што би ја намалило ефикасноста на компресорот)
  • Ги подмачкува сите подвижни делови
  •  Се користи за ладење на важни делови од елементот на компресорот.